Материалите на благоевградските протестиращи се съхраняват в склад на общината,кметът Томов-не виждам проблем!

Материалите на благоевградските протестиращи  се съхраняват  в склад на общината,кметът Томов-не виждам проблем!

Материалите на протестиращите от Благоевград всяка вечер се прибират и съхраняват в помещение на общината. Това възмути местните съветници на ГЕРБ и заявиха,че тези действия говорели за политизиране и подкрепа на протестите от страна на управата на Благоевград. Припомняме, че кметът на града Румен Томов бе избран като независим с подкрепата на БСП.

Александър Петков, който е част от младежката организация на ГЕРБ в Благоевград забелязал, че след края на антиправителствения протест в града, част от недоволните хора се насочват към служебния вход на общината и там прибират материалите си-знамена, плакати, озвучителна техника. И ги снимал.

„Смути ме фактът, че група от протестиращите, които говорят, че това е спонтанен граждански протест, а всъщност се предвожда от „Демократична България”, в лицето на общинския съветник Калоян Ханджийски, използва сградата на общината за склад на пропагандните им материали. Тук говорим за плакати, за озвучаване и за българските знамена, които използват. Това за мен не е редно, чисто морално, чисто етично,  коментира Александър Петков.

Кметът Томов е в отпуска, но коментира скандала в социалните мрежи. Той обясни,че не вижда нищо лошо в това, защото общината била на всички граждани.

И добавя, че дори протестите да бяха лично срещу него, пак е щял да позволи знамената да се складират вътре.

В Благоевград протестите всяка вечер се провеждат пред офиса на ГЕРБ, който се намира в непосредствена близост до община Благоевград.  30-тина души предвождани от съветника Ханджийски и лидер на ДСБ обикалят града, а в неделя щурмуват и правят опити да блокират движението по главен път Е-79.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество