Очаквано! Обществената поръчка за фестивал“Милениум“ се атакува в КЗК

Очаквано! Обществената поръчка за  фестивал Милениум  се атакува в КЗК

Съвсем очаквано обществената поръчка за провеждането на фестивал“Милениум“ в Благоевград, която бе дадена  на софийската фирма  „Бългериан лайв мюзик“ ЕООД, е обжалвана в КЗК.

Обединението „БГ Фест“ ДЗЗД на „Музикален център Икономов“ ООД на Томчо Икономов, „Стройрент“ ЕООД и „Стейдж Мастерс“ ЕООД са подали иска.

И съвсем резонно, защото провеждането на обществена поръчка за голям фестивал с големи разходи по време на криза ,не е най-удачното решение, още повече, когато прокламираш ,че ще управляваш с нов морал. Но нейсе, така си е решила управата.

Обединението което загуби очаквано и предизвестено обжалва, не е съгласно с процедурата и казва,че не е имало честно и прозрачно състезание.

Обединението  е предложило по-ниска цена, и още-  притежава собствена техника, собствена сцена и всичко необходимо за един фестивал, което гарантира,че няма да има провал. Докато първата фирма прави организация чрез наемане.

И още доводи имат от обжалващата страна, която е атакувала обществената поръчка.

Очаква се решението на КЗК.

Припомняме, че   фирмата на столичанина Алекси Калев, който прибра близо  70 хил. лв. за организирания джаз фест,  получи договора за организиране и на фестивал „Милениум“ на 29 и 30 септември, за който община Благоевград ще му плати още около 400 000 лв. Комисията, провела обществената поръчка, в състав: председател – зам. кметът Василиса Павлова, и членове – директорът на правната дирекция Станислава Иванова, юристите Зоя Манова и Мила Миндова, гл. експерт „Култура“ Пролет Петкова, Атанаска Ковачева и общинските съветници Евгени Бибов, Гергана Муртова и Васил Миладинов, е препоръчала на градоначалника Румен Томов да сключи договор с класираното на първо място в надпреварата дружество и той го е направил.

Коментари към новината

Още новини от Общество