Цветанов представи политическия си проект в Благоевград

Цветанов представи политическия си проект в Благоевград

 Цветан Цветанов представи политическия си проект "Републиканци за България" в Благоевград пред препълнена зала в музея.  

Домакин на срещата бе екскметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов. На срещата дойдоха предимно кадрите на общината от времето на управление на Камбитов, които бяха изгонени от сегашния управник Томов.

В залата дойдоха и бившите кметове на Сандански и Банско- Кирил Котев и Георги Икономов. Така стана ясно,че принадлежността им към новата политическа формация на Цветанов вече не е слух.    

В редиците на Цветанов ще се включат доста от кадрите на ГЕРБ, които са обидени на „бащицата“ и не чустват,че мястото им е там.

Пред присъстващите Цветан Цветанов разказа за новия проект и плановете за участие в изборите.

 

" Политическия проект стартира на 27 септемри. 1000 делегати ще направят избор на ръководните органи. И съответния устав. Партията няма да бъде лидерска, а ще има широк формат на съвет. Решенията ще се взимат от повече хора, я не само от 5-6. Областният ръководител ще е само координатор на общинските структури. Искаме да ползваме експертизата на младите хора. Ще се работи за подготовка на кадри, които да поемат управлението след това. По устав предвиждаме председателят да не може да е повече от два мандата. Няма да има безгранично управление, защото партията ни няма да е лидерска. 

"Дефицити има на национално и местно ниво. Всичко като позиции ще обявяваме публично с брифинги на национално и местно ниво. Партньори - за мен е важно малкия и среден бизнес да е приоритет. Споразумения и коалиции могат да са само на принципна основа. Всичко ще бъде документално описано като цели, които трябва да се случат. По германският модел. Демократична България има сходни позиции с това, което разработват нашите експерти", каза Цветанов и допълни, че с ГЕРБ също е възможно да работим, но на строго принципна основа. Задължително ще работим за електронно управление. Всичко, което ще правим ще е на принципна основа. От парламентарната трибуна трябва ясно да изразим позицията си, но аргументирано. Ще се търсят възможности за инвестиции по места", каза още Цв. Цветанов.

Той сподели,че е успял да изпие кафе и да се разходи из улиците на Благоевград. Не скри,че е учуден от сивотата на града, а хората не били усмихнати , а по-скоро тъжни.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика