Асансьор пропадна заради скъсано въже, трима пострадаха леко

Асансьор пропадна заради скъсано въже, трима пострадаха леко

Асансьор пропадна  в сграда на шивашки цех в Благоевград заради скъсано въже. Трима души е имало в подемника, които са се отървали с леки травми.

Инцидентът е станал  към 11 часа в сграда, в която се намира шивашки цех в близост до Изчислителния център в областния град.

По информация на Инспекцията по труда злополуката е станала във вътрешен подемник, който   е за товари в шивашкия цех. В него са се качили трима души- един от цеха и двама външни хора. Скъсало се е въжето и подемника е паднал в шахтата от близо 2 метра височина.

Заради това и травмите на хората са леки, обясниха от Инспекцията по труда.

 Всичките пострадали са откарани към болницата в града. Трима от тях са хоспитализирани -  двама мъже и една жена.

След преглед е установено,че единият мъж е със счупена ръка, жената има наранена пета, а другият мъж се е отървал без травми.

Започваме веднага проверка на документацията, ще проверим подемника и надзора, в рамките на десет дни ще приключи разследването, съобщиха от Инсп екцията по труда. Подемника се подържа от лицензирана фирма,която също ще бъде проверена. Според правилника на подемника нямат право да се качват хора, той е предназначен само за товари и е тип телфер, обясниха трудовите инспектори.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество