Румен Томов: Ще строим гимназия, 3 детски градини,църква,ще ремонтираме улици, ще се строи на кортовете и на Ловен дом

Румен Томов: Ще строим гимназия, 3 детски градини,църква,ще ремонтираме улици, ще се строи на кортовете и на Ловен дом

На днешния си брифинг кметът на Благоевград Румен Томов обяви много планове и проекти на общината за разгръщането на голямо строителство, конкретизираха се някои цифри за бъдещите обекти, но нямаше срокове.

И така стана ясно,че по проекти общината ще гради три нови детски градини- в Еленово, Баларбаши и на ул.Даме Груев, и трите за близо 6 млн.лева.

На собствена земя общината възнамерява да строи пред ЗМК и нова гимназия, в която ще влязат учениците или на езиковата или на математическата , още не е решено които ще са късметлиите. Но им трябвала ,за да водят нормални учебни занятия.

Общината ще строи и със собствени средства нова църква, до три седмици трябва да се представят идейните проекти, а после комисия ще избира най-добрия.

Ще се ремонтират и общо 13 улици в града.

Кметът Томов заяви,че според него трябва да се застроят кортовете на Бачиново и терен на Ловния дом,защото той уважавал частната собственост .  На кортовете всичко е изоставено, а инвеститора ще налее 12 млн.лева и ще стане един красив и чист комплекс, каза Томов.  

За намеренията да се вдига огромна сграда до Кончето-на изхода на Благоевград пък заяви, че тя ще се намира на 280 метра от него и няма да го засенчи, пък и още много процедури предстояли.

Кметът отхвърли и твърденията,че при изграждането на индустриалната зона, собствениците на земи ще загубели пари. Според него сега те отдавали под аренда земята срещу 30 лева на декар, а общината ще им плати по 22 лева на квадратен метър, или по 22 хиляди лева ще получат стопаните за 1 дка. Ако това е национализация, здраве му кажете, възкликна Томов.

От изявленията му стана ясно още,че в района на Черешарника ще се строи нов приют за кучета.  

Той не пожела да коментира какъв развой очаква на казуса с кметския му пост на делото в Конституционния съд, което е насрочено за 24 септември.

Коментари към новината

Още новини от Общество