Две учителки от гимназия в Благоевград с Ковид, 8 паралелки учат дистанционно

Две учителки от гимназия в Благоевград с Ковид, 8 паралелки учат дистанционно

Две учителки от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски” в Благоевград са дали положителни проби за коронавирус.

Учителките са се почуствали зле и сами са поискали тест.  Веднага са предприети всички необходими мерки, за да се извърши пълна дезинфекция на сградата на учебното заведение. „Всички помещения са дезинфекцирани вчера, когато бе неучебен ден, за да се гарантира безопасността на ученици, учители и помощен персонал.

Заради това сега  8 паралелки от девети, десети и единадесети клас минават на обучение в електронна среда”, заяви директорът на гимназията - Марияна Митова.

Двете заразени с коронавирусна инфекция преподавателки са поставени под карантина, няма проблем да продължи учебният процес, защото сме извършили дезинфекция, уточни директорът на Регионалната здравна инспекция в Благоевград – Калоян Калоянов. ОТ РЗИ започват и тестове на всички учители в гимназията.

Преди дни клас премина на дистанционно обучение и в Кресна, там една ученичка е била положителна за Ковид-19.

Вече месеци наред Благоевградска област държи място в челната тройка на най-голям брой заразени. Всеки ден има поне по 25-29 души. Според медиците причината е ,че масово не се спазват предпазните мерки, а маските се слагат проформа.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество