Арестуваха двама дилъри на канабис в с.Влахи

Арестуваха двама дилъри на канабис в с.Влахи

Окръжна прокуратура-Благоевград води разследване по образувано досъдебно производство за незаконно държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените правила. Към наказателната отговорност са привлечени С. Х. (на 27 години) и А. А. (на 41 години). През нощта на 27 септември в местността Клетище, в района на кресненското с. Влахи, двамата, в съучастие, без надлежно разрешително, държали коноп с цел разпространение. Общото количество на дрогата възлиза на 130,39 килограма, разпределено на 7 части.

В хода на разследването на случая е установено, че от пролетта на 2020 г. до 28.09.2020 г., в обособена нива с площ от 700 кв. метра на същото място, обвиняемите засадили и отглеждали 411 растения от рода на марихуаната. Общото тегло на наркотичното растение е 781,585 килограма.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасянето в съда на исканията за налагането им на мерки за неотклонение „задържане под стража“.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество