Кметът Москов с призив: Да съберем средства за ангиографска апаратура

Кметът Москов с призив: Да съберем средства за ангиографска апаратура

Кметът на Гоце Делчев - Владимир Москов, и председателят на общинския съвет - Димитър Балтаджиев, оттправиха призив към своите съграждани и към жителите на съседните общини за подкрепа на важен за целия регион проект. Става въпрос за обособяване на отделение по инвазивна кардиология в МБАЛ "Иван Скендеров". Там ще се лекуват спешни случаи на сърдечни заболявания и инфаркти, което е много важно за пациентите, тъй като в момента, при такива случаи, те трябва да пътуват до болниците в Разлог, Благоевград и София.

 

За обособяването на инвазивното отделение е необходима специална апаратура на сотйност 800 000 лева, сума, която в момента Община Гоце Делчев не може да отдели от бюджета. Затова апелът е всеки, който има възможност, да дари средства за осигуряване на тази апаратура.

Ето и обръщението на Москов и Балтаджиев:

 

Както вече знаете МБАЛ „Иван Скендеров“ гр. Гоце Делчев получи разрешение на министъра на здравеопазването да осъществява дейности, свързани с инвазивна и неинвазивна кардиология. Изграждането на инвазивен център в нашата болница вече е факт. От два месеца тече акция за набиране на средства за закупуване на ангиографска апаратура, чиято стойност е 800 000 лева. Тази стойност съвсем не е малка, но няма цена защото спестява време и разходи на жителите от района, а всички знаем, че при инфаркти и инсулти са решаващи първите три часа.

 

Срокът за откриване на отделението наближава и не бива да пропускаме тази възможност. Благодарим за отзивчивостта на всички фирми и граждани, които дариха средства. Дарения направиха и четирите общини – Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча.

 

Обръщаме се към тези от Вас, които все още не са успели, а имат желание да помогнат финансово за реализирането на тази изключително нужна инвестиция, особено като се има предвид отдалечеността на региона ни и ограниченото време за животоспасяващи действия при инфаркти и други сърдечни кризи, което е много важно за пациентите.

Разчитаме на Вашата отзивчивост както винаги досега!

Банкова сметка на МБАЛ „Иван Скендеров“ – гр. Гоце Делчев:

„Търговска банка Д“ АД IBAN BG37DEMI92401000087643 BIC DEMIBGSF

С уважение,

ВЛАДИМИР МОСКОВ - Кмет на Община Гоце Делчев

ДИМИТЪР БАЛТАДЖИЕВ - Председател на Общински съвет - Гоце Делчев

 

Коментари към новината

Още новини от Здраве