Вижте какво ще бъде времето днес и през седмицата

Вижте какво ще бъде времето днес и през седмицата

Днес преди обяд на отделни места в низините и котловините ще има мъгла, а в североизточните райони все още ще превалява, но там валежите ще спрат и  облачността ще се разкъса и намалее, сочи справка в сайта на НИМХ

В следобедните часове над цялата страната ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури между 16° и 21°, в София около 17°.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за октомври и през деня ще се задържи почти без промяна.

Преди обяд все още на отделни места по северното крайбрежие

ще превалява дъжд, но до обяд и там валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. След обяд над Черноморието ще е предимно слънчево с до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 16-18°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините

облачността също ще намалее и след обяд ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, по билата умерен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 5°.

Във вторник и сряда сутрините ще са мъгливи на много места в ниското – покрай водоемите, в котловините и низините, най-вече по поречието на река Дунав и в Югоизточна България. Следобедните температури обаче ще са около и на места над 20 градуса.

В четвъртък и петък Балканите ще попаднат в зоната на влияние на пореден средиземноморски циклон, чийто център ще премине над Гърция. У нас валежите ще са по-напоителни в южната половина на страната. 

В събота и неделя времето ще е хладно. Валежите ще са по-ограничени, но температурите ще паднат осезаемо към интервала от 0 до 5 градуса сутрин и около 15 следобед.

Подробна 10-дневна прогноза за времето можете да намерите в Sinoptik.bg

 

Коментари към новината

Още новини от Общество