МБАЛ-Благоевград става Ковид-болница, болните от други заболявания ще поеме частната „ПУЛС“

снимка Пирин нюз
снимка Пирин нюз

Съвсем закономерно Благоевград удари дъното по брой на заболели от коронавирус,защото 90% от населението му не вярва,че има такава болест или пък неглижира мерките поради ограничение на умствения потенциал. Така болните станаха хиляди и държавната болница по естествен начин се превърна в Ковид болница.

Ръководството водено от желанието да помогне на всички и да не върне никой едно по едно превърна отделенията за лечение на  Ковид заразата и дори не смогва.

Вече 160 са леглата в 6 отделения, засега остана само родилно отделение чисто ,за да има къде да раждат майките.

Ситуацията е изключително тежка и даже абсурдна, медиците не достигат, медицинските сестри не подвиват крак от дни наред.

В същото време има болни и от други болести, които са неглижирани и буквабно изоставени.  Раково болни, сърдечно, инсулти, никой няма време за тях.

Затова те ще бъдат пренасочвани от утре към частната „ПУЛС“, а държаваната ще поеме огромната тежест на заразната инфекция Ковид-19.

За съжаление призивите за доброволци не помогнаха, няма такива.

 

Но за сметка на това пък все повече се разболяват медицинския персонал.

В Спешен център те са 10, от които 1 лекарка, 3 сестри, 2 фелдшери и 4 шофьори. Има над 7- болниучители, над 50 полицаи, над 7 лекари.

От всички повиквания на Спешен център за помощ ,половината са за коронавирус в Благоевград. Опашки се вият пред аптеките и РЗИ.

И въпреки това мерките в града за ограничаване на вируса са пародийни, да не кажем никакви. Пък и когато и хората не спазват нищо, резултата е плачевен.

От три месеца Благоевград не може да излезе от червената зона и е на път да влезе в лилавата.

 

 

  

Коментари към новината

Още новини от Общество