Екип от инспектората по образование проверява историята от скандалния видеоклип с ученичка от Горно Драглище

Екип от инспектората по образование проверява историята от скандалния видеоклип с ученичка от Горно Драглище

Екип от Регионалния инспекторат по образование в Благоевград спешно замина за разложкото село Горно Драглище, за да установи каква е истината около разпространения скандален видеоклип в социалните мрежи, показващ физическа саморазправа на учител със седмокласничка в основното училище.

Във видеоклипа, заснет преди месец по време на междучасие, се вижда как учителката по български език и литература Райка Калоянова дърпа за косите момиче от седми клас.

Няма шамари и побой, има размятане на косите заради скандал със счупена врата.

Социалните мрежи завряха след видеото и буквално осъдиха учителката с грозни и обидни думи. В същото време учениците и учителите от училището пък казват,че въпросната ученичка е прочута с арогантното си поведение от години. Тя е от ромската махала и често майка и използва това и спекулира ,че са роми.

Учителката признава,че нервите и са кипнали,защото детето треснало вратата, която била със стъкла и можели да се счупят и срежат някой ученик. Според директорът пък няколко пъти са звъняли и търсили среща с родителите за поведението на дъщеря им, но те не отговаряли.

Къде е е истината ще търси проверяващия екип и ще наложи наказания.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество