Оставиха в ареста майката убила децата си,тя твърди,че е малтретирана от съпруга и сексуално насилвана от свекър и

Оставиха в ареста майката убила децата си,тя твърди,че е малтретирана от съпруга и сексуално насилвана от свекър и

Благоевградският окръжен съд постанови най-тежката мярка “задържане под стража” за Кристина,  майката от Сандански, задържана за смъртта на двете си деца. Делото бе гледано днес от дежурния съдия Красимир Аршинков.

Журналисти не бяха допуснати до съдебната зала заради пандемията. Жената е била представлявана пред съдията от служебен защитник-адвокат Маньо Алексиев от София.

Според адвокат Алексиев майката не е признала, че е извършила престъпното деяние, а само е изразила съжаление за станалото. Адвокатът на обвиняемата разказа, че е бил запознат със семейните проблеми на Кристина, които се задълбочили през последните години. Та му разказала ,че е била системно малтретирана от съпруга и Георги Трайков, а свекъра и посягал на нея сексуално. Освен това той биел и децата.

Тя обяснила още,че фамилията на мъжа и имала големи връзки с полицията в Сандански,затова и никой не обръщал внимание на жалбите и, никой не я приел сериозно.

Адвокатът заяви,че ще обжалва решението на съда на 26 ноември пред Софийски Апелативен съд. Според него нямало доказателства ,че тя била убила децата.

Назначена е психиатрична експертиза на майката, която да установи в какво състояние е била преди и сега.

Не е ясно дали разказа на Кристина пред адвоката е истина или защитна реакция на психично болен човек.

Първоначалните заключения на психолозите, които са говорили с нея, че тя е  отключила психическо заболяване преди месеци и не е лекувана.

Припомняме, че в четвъртък около 17,30 ч горският служител Георги Трайков повикал полиция, защото жена му Кристина Дунчева е заклала двете им деца – 5-годишното момченце Васил и 3-годишната му сестричка Ивон. И двамата родители били отведени в местното РПУ, което е на метри от къщата им. При огледа са иззети два ножа и сатър.

Преди фаталното развитие е имало скандал между двамата родители.

Коментари към новината

Още новини от Право и ред