66 съдии в страната са болни от коронавирус

66 съдии в страната са болни от коронавирус

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет прие за сведение справка за разпространението на COVID-19 в съдилищата към 24 ноември 2020 г. Това съобщиха от пресцентъра на ВСС.

Тя съдържа данни за 66 магистрати и 196 съдебни служители в съдилищата, носители на вируса, и за карантинирани 33 магистрати и 103 съдебни служители.

Приета бе също информация за получените във ВСС 37 заповеди на органи на съдебната власт относно предприети мерки във връзка с работата на съдилищата в условия на епидемия.

 

Информацията за това кои са съдилищата, които отлагат дела или въвеждат нови мерки е публикувана на сайта на кадровия орган.

 

До момента това са районните съдилища в Тутракан, Червен бряг, Габрово, Петрич, Тетевен, Радомир, Харманли, Балчик, Луковит, Велики Преслав, Свиленград, Брезник, Перник, Пловдив, Хасково, Разлог, Бургас, Гоце Делчев, Тервел, Благоевград, Сандански, Провадия, окръжните във Враца, Пловдив, Велико Търново, Специализираният наказателен съд, апелативните в Пловдив и Велико Търново, административните в Плевен и Пазарджик.

 

Коментари към новината

Още новини от Здраве