Мокър сняг в Пиринско, пътищата са хлъзгави

Мокър сняг в Пиринско, пътищата са хлъзгави

Първи сняг натрупа на отделни места в страната, а в Пиринско е киша, заваля мокър сняг, който направи пътищата хлъзгави.

 Днес над страната ще бъде облачно и с валежи, значителни в източната половина. С усилване на вятъра от северозапад, в източните райони от север-североизток, ще нахлува студен въздух.

В Източна България валежите ще са от мокър сняг и ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. В Лудогорието и Централна Северна България, както и в планинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

В южната половина от страната ще бъде по-топло и валежите ще са предимно от дъжд.

Минималните температури ще са между минус 3° и -2°, а максималните ще са между 0° и 5°. Привечер от запад валежите ще спират.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи, предимно от дъжд, значителни по южното крайбрежие. Ще духа умерен и силен северен вятър. Максималните температури ще са между 2° и 6°. Температурата на морската вода ще е 12°-13°.

В планините ще бъде облачно и с валежи от сняг, значителни в Родопите и централните райони на Стара планина. По северните склонове на планините ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около нулата, на 2000 метра около минус 3°.

Коментари към новината

Още новини от Общество