Благоевградските медици готови за ваксиниране

Благоевградските медици готови за ваксиниране

В Благоевград върви трескава подготовка за ваксиниране срещу коронаинфекцията, в момента в болничните заведения се изготвят списъци,които до края на седмицата трябва да се предадат на РЗИ. Първи през ваксинация ще преминат медиците. Благоевградските медици масово се записват за ваксинация, както и персонала на първа линия. Първи в списъците са се записали началниците, за да дадат пример. Но засега няма драстични откази или антиваксърски настроения. В списъците се записват и личните лекари, които също са на първа линия.

 Благоевград и Гоце Делчев продължават да бъдат огнища на вируса. Болните не намаляват, по сто на ден има в Благоевград и около 20 на денонощие се регистрират позитивни в Гоце Делчев,въпреки мерките.

МБАЛ-БЛагоевград е превърната в Ковид-болница, като частната клиника Пулс е поела потока на пациентите с други заболявания.

В Благоевград все още не е отстранен и проблема с издаването на електронните направления за издаване на  PCR-тестове. Той е технически и фирмите доставчици на софтуерни услуги обещават да решат проблема на джипитата до края на седмицата. До тогава медиците издават направленията на хартиен носител.  

Коментари към новината

Още новини от Здраве