Утре откриват сезона в Банско-без заря и официални лица

Утре откриват сезона в Банско-без заря и официални лица

Утре / четвъртък 17 декември/ официално се открива зимния сезон в Банско.

 Тогава  пускат пистите за любителите на ските. За първи път сезона ще бъде открит без заря, без фойерверки, официални лица, игри и забави.

В момента в Пирин има доста навалял естествен сняг, на места стига над един метър. Пистите в курорта са вече отлично обработени, а цялата зона е подготвена за работа в условията на пандемия.

  „Всеки може да заповяда на 17-и декември, за да кара ски при нас. Трасетата са отлично подготвени. Нямаме никакви проблеми с организацията. Ще има по-малко туристи, но пък те ще могат да се насладят на красотата на планината и на практикуването на любимия спорт”, каза Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата концесионер.

Всички скиори трябва задължително да носят маски в затворени помещения – в гардеробите за ски, в начална, междинна и крайна станция на кабинковия лифт, в самите кабинки. За изпълнението на ограничителните мерки ще следи охраната в ски зоната. Няма да се правят никакви компромиси с нарушителите.

 Кабинките ще се дезинфекцират три пъти на ден срещу коронавирус.  Ще има и ограничения за броя на хората, които ще влизат в гардеробите.

 Пред начална станция на лифта вече са монтирани и два автомата, от които любителите на зимните спортове ще могат да си закупят дневни карти за ползването на съоръженията в ски зоната. Целта е да не се стига до струпване на много хора пред касите.

Бизнесът в града се надява на 21 ви да отпаднат забраните за работа на ресторантите, защото смятат,че няма да имат посетители в хотел без да могат да се хранят. Банскалии очакват по Коледа и Нова година да наваксат пропуснатите ползи от месеца. Има доста затворени хотели, които няма да отворят и по празниците. Засега няма резервации, а местния бизнес се надява на български туристи, които да спасят сезона.

Коментари към новината

Още новини от