Благоевградчани дариха спални комплекти за държавната болница

Благоевградчани дариха спални комплекти за държавната болница

Дарение от 185 комплекта спално бельо получи  МБАЛ-Благоевград. Благоевградчани бяха организирани във фейсбук за акцията. Млад мъж, който лежал от коронавирус в едно от  отделенията видял с очите,че бельото навсякъде е скъсано и износено и сложи начало на благотворителната акция.

Дарението прие старшата сестра на болницата Венета Христова. „Благодаря на всички дарители, защото не е вършена такава масивна акция в Благоевград на база бройка и масивност.

Акцията ще бъде на две нива – сега е най-мощната, а със следващата ще покрием останалата леглова база на болницата. Аз прекарах тук, в тази болница, осем дни и видях в какво състояние е благоевградската болница и решихме да проведем тази акция,каза Владимир Христов.

В болницата общо има 220 легла, дарени са 185, а в следващите дни ще бъдат оборудвани и останалите,разказаха организаторите.

 И тъй като благоевградчани са много щедри сме закупили и един уред, наречен перфузор, с който се спасяват животи в реанимация, най-големият дарител е от Чикаго,каза още Христов.

МБАЛ-БЛагоевград стана ковид болница, в момента има 50 свободни негла. Медиците заявиха,че малко е отслабнал натиска върху системата.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество