Община Гоце Делчев пита гражданите как да изглежда града им до 2027 година

Община Гоце Делчев пита гражданите как да изглежда града им до 2027 година

Община Гоце Делчев ще прави анкетно проучване за това как да се развива градът до 2027 година. Мнението на гражданите е важно, тъй като в изпълнение на Закона за регионалното развитие и в отговор на предизвикателствата пред новия програмен период на ЕС, администрацията на кмета Владимир Москов започна разработването на План за интегрирано развитие на община Гоце Делчев за периода 2021-2027 г.

Този план е основен инструмент за планиране, програмиране, управление и ресурсно осигуряване на развитието на общината през следващите 7 години.

От екипа на Владимир Москов са категорични, че гражданите трябва да вземат активно участие в изработването на плана, което ще гарантира качеството му и възможността за изпълнение на заложените цели. Затова те ще предложат на местните жители да попълнят анкетни карти, в които да посочат своята визия за развитието на Гоце Делчев.

Кои са най-необходимите мерки за подобряване състоянието на общината, кои са приоритетните направления за икономическо развитие, кои са основните проблеми в града и съставните населени места, кои са важните проекти за селата - това са само част от важните въпроси, на които хората могат да дадат своя отговор в предстоящата анкета.

Коментари към новината

Още новини от Общество