Маскираната банда, обрала Кауфланд в Сандански, е имала точно описание къде са парите

Маскираната банда, обрала Кауфланд в Сандански, е имала точно описание къде са парите

По първоначални данни трима души са извършили обира на търговски обект в Сандански.
Това каза днес пред журналисти заместник-директорът на ОДМВР – Благоевград Димитър Кръстев.

„На 30 декември в 20.58 ч. на телефон 112 управителят на търговския обект подава сигнал, че три маскирани лица чрез взломяване на няколко врати са проникнали в помещение, където се е съхранявал сейф с неуточнена към момента сума пари. Успяват да вземат въпросната сума и да се оттеглят в неизвестна посока. При извършеното престъпление няма пострадали граждани. Нямаме към момента данни, не сме събрали такива извършителите да са използвали огнестрелно или хладно оръжие. Веднага след подаването на сигнала е мобилизиран целият ресурс на Областната дирекция. Оказано е съдействие незабавно от Главна дирекция „Национална полиция“, започнахме мащабни оперативно-издирвателни мероприятия.  На по-късен етап след доклад под надзора на прокуратурата и множество действия по разследването“, допълни още Димитър Кръстев.

Той посочи, че престъплението не е извършено в салона на търговския обект, където посещават клиенти, а в едно от офис помещенията. По думите му там се е намирал един служител. 

Димитър Кръстев поясни, че е оказано психическо въздейтвие на служителя като целта е била вербално да го респектират. 

Заместник-директорът но ОДМВР – Благоевград обясни, че сумата се уточнява. Говори се,че са откраднати над 70 хиляди лева.

Бандата отлично е познавала магазина и офис помещенията, затова и криминалистите предполагат,че е имало помощ за обира от служител. Днес се извършват разпити на всички работещи. Действано е много професионално, защото няма почти никакви улики.

Коментари към новината

Още новини от Право и ред