Премиерът Борисов посети Банско,остана доволен от видяното и похвали кмета

Премиерът Борисов посети  Банско,остана доволен от видяното и похвали кмета

Премиерът Бойко Борисов провери как се инвестират държавните средства отпуснати за община Банско и остана доволен. На място той разгледа новостроящите се улици.

Само преди броени дни кабината отпусна  7 млн. лв.  за ремонти на улици. С част от тези средства наскоро бе завършен околовръстният път на града. Това ще облекчи изключително много трафика и ще осигури директен достъп на туристите до кабинковия лифт,разясни кметът на Банско Иван Кадев.

„ Банско е целогодишна туристическа дестинация и съм много доволен от развитието на инфраструктурата в общината. Работим отлично с местната власт тук и до момента каквото е поискано от нас - сме го осигурили. В последните две години правителството помогна с над 20 милиона лева на Банско и региона. Хората го заслужават. С отпуснатите средства са изградени и ремонтирани много улици и булеварди. Обновен е и централният площад на града, каза Борисов, който остана доволен от видяното и обеща да има още средства за развитието на курорта. Направи му впечатление, че Банско се е разраснал, а строителството на нови хотели не е спряло.

„Много внимателно управляваме пандемията, за да може бизнесът да работи. Банско е един от малкото курорти в Европа, които сега работи, хората могат да практикуват зимни спортове. Местните и здравните власти работят в синхрон и благодарение на спазването на мерките, и тази година имаме зимен туризъм.

Днес в Банско ще пристигнат 2000 антигенни тестове. За закупуването на такива в цялата страна, правителството отпусна 15 милиона лева. Предоставихме още много средства на болниците и на здравната ни система. Пандемията е ужасно нещо, но съм убеден, че скоро ще я преодолеем. Здравните власти са създали много добра организация за ваксинирането.

Банско е един от малкото курорти, които работят в момента и хората могат да се радват на чистия въздух, планините и да ползват СПА центровете. Благодаря на местната власт, че позволиха заповедта на здравния министър да е толкова лека и да може хората да преминат през пандемията“, каза още Борисов.

При инспекцията той бе придружен и от здравния министър Костадин Ангелов. Борисов похвали работата на кмета на Банско Иван Кадев и обеща да отпусне още средства за развитието на общината.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество