Община Разлог посреща новия бюджет финансова стабилна,няма да увеличава данъци и такси

Община Разлог посреща новия бюджет финансова стабилна,няма да увеличава данъци и такси

Днес преди обяд се проведе обществено обсъждане на проектобюджета на община Разлог. Присъстваха Тодор Дамянов директор на дирекция „Административно обслужване и финанси“ в Община Разлог, председателят на общинския съвет д-р Мария Копанарова, зам. кметът по икономическите и правни въпроси Иван Гюров и кметът на Разлог инж. Герчев.

За поредна година община Разлог показа, че може да управлява успешно финансовите си ресурси и не допусна дефицит по текущата сметка на бюджета“ , каза Тодор Дамянов, директор на дирекция „Административно обслужване и финанси“ в Община Разлог.

Благодарение на стриктно управлявани финанси и внимателно разходване на средства община Разлог е покрила всички направени във връзка с пандемията разходи, които са постъпили непредвидено.

Изключително добра новина е това, че за поредна година няма финансов дефицит .
Кметът инж. Герчев направи обстоен анализ на приходната и разходна част на бюджет 2021, както и планираните за финансиране дейности. Преди това той подчерта, че благодарение на далновидната политика проведена още от началото на пандемията от месец март, са направени съответните разчети планирани разходи, което е причина сега възможност Община Разлог да бъде финансово стабилна и балансирана и да бъде придвидим партньор. 35 586 818 лв е общият размер на бюджета за тази година.

Обгрижване на социалната сфера е сред приоритетите на община Разлог за тази година – социални домове, детски градини, хора в неравностойно положение и др. Подготвена е и амбициозна програма по отношение работата на инфраструктурните обекти. Тя ще бъде реализирана, както с постъпилите местни приходи така и благодарение на отпуснатата държавната субсидия и целевите субсидии осигурени от правителството, които ще бъдат използвани за реализиране на проекти в улиците на община Разлог

Около 18-19 улици ще бъдат ремонтирани с тези средства.

Заложени са отново средства за МБАЛ Разлог за закупуване на инжектор за скенер, който ще подпомогне за диагностиката на различни заболявания, и тази година ще има средства 60 000лв за цялостен ремонт на Родилно отделение и текущ ремонт на кухнята в детско отделение.

Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев информира, че заедно с лечебното заведение общината е изправена пред предизвикателството да бъде разработена система за кислородна инсталация до всяко едно легло и кандидатстване за закупуване на апаратура специално за Ковид 19.

В бюджета са заложени и средства за подкрепа на стипендии на стажуващи лекари, на които предстои да придобият специалност. Това ще осигури възможност да бъде подкрепена и кадрово МБАЛ Разлог.

Предвидени са средства за закупуване на съоражения за детски площадки и
Бюджет 2021 на община Разлог е балансиран, не се предвижда увеличение на местните данъци и такси за жителите на общината.  

PIRININFO.COM

Коментари към новината

Още новини от Общество