Високи температури и пролетно време ни обещават синоптиците за първата седмица на февруари

Високи температури и пролетно време ни обещават синоптиците за първата седмица на февруари

Февруарска жега идва в първата седмица ,вещаят синоптиците.

На 1 февруари, в понеделник сутринта, все още в много райони от страната ще има валежи от дъжд, които до обяд в повечето места ще спрат, облачността от югозапад ще се разкъса.

В Източна България ще продължи да вали, в югоизточните райони има повишена вероятност за значителни количества. Южният вятър ще отслабне. Ще бъде сравнително топло, с положителни минимални температури и дневни в по-голямата част от страната между 10° и 15°, в северозападните райони, където вятърът ще се обърне от североизток, по-ниски, 6°-8°.

Във вторник и сряда в много райони вятърът ще стихне. През първия ден облачността ще е предимно значителна и на отделни места, главно в Южна България, ще превали съвсем слаб дъжд. В сряда и до края на периода облачността ще намалее, над много райони до предимно слънчево време, вещаят прогнозите на синоптиците в НИМХ към БАН.

Дневните температури ще продължат да се повишават и максималните в отделни райони ще достигат до 16°-18°. Чувствително затопляне ще има и в планините, но на места в низините и около Дунав ще се образуват мъгли или ниска облачност, които ще се задържат до обяд; там и дневните температури ще остават малко под 10°.

 
 
 

Коментари към новината

Още новини от Любопитно