Настаняват в психиатрична клиника майката, заклала двете си деца

Настаняват в психиатрична клиника майката, заклала двете си деца

В психиатричната клиника към Ловешкия затвор ще бъде настанена Кристина Дунчева от Сандански, майката, която закла двете си деца на 5 и 3 годинки.

Това реши днес окръжния съд в Благоевград. Такова бе искането на прокуратурата, а и на защитата на 32 -годишната жена.

 Състав на Окръжния съд прецени, че са налице процесуалните основания обвиняемата да бъде изследвана, и  да бъде изготвено заключение, тъй като намира, че първоначално изложеното по делото е недостатъчно и необосновано пълно.
 
От друга страна, магистратите приеха, че са налице достатъчно доказателства за влошеното психично и здравословно състояние на обвиняемата, което изисква специфични грижи.Кристина Дунчева е обвинена, че на 19 ноември 2020 година в домът и в Сандански, умишлено е умъртвила  тригодишната си дъщеря  и петгодишния си син, като убийството е извършено по особено жесток и мъчителен за жертвите начин. Тя ги  е заклала с нож и сатър.

При доказване на престъплението майката може да получи до 20 години затвор.

Адвокатът -защитник на Кристина заяви,че няма да обжалва решението.

 Кристина се е чувствала зле в ареста,имала тежко главоболие, а на  съдебното заседание е била в неадекватно състояние пред припадък.

Адвокатът на подсъдимата заяви, че според изготвената първа психиатрична експертиза тя е страдала от посттравматичното разстройство вследствие на стрес от 6-годишния семеен тормоз налаган от страна на съпруга й.

 

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество