ГЕРБ и БСП се изпокараха кой да бъде председател на РИК

Мартин Бусаров
Мартин Бусаров

Днес в Областна администрация Благоевград, областният управител на област Благоевград – Бисер Михайлов проведе консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат членове на Европейския парламент, относно състава на Районна избирателна комисия Благоевград за изборите народни представители за Народно събрание Република България на 4 април 2021 г.

На консултация са поканени да присъстват парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание и партиите и коалициите, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени.

Всички парламентарно представени партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат членове на Европейския парламент, съгласно Решение № 1966-НС/28.01.2021 г. на ЦИК, участваха в консултацията.

Тъй като не бе постигнато съгласие за председател на РИК – Благоевград между ГЕРБ и Коалиция „БСП за България“, протоколът от проведената консултация заедно с всички документи ще бъдат изпратени в ЦИК, където ще бъде взето окончателно решение за председател за РИК.​

На заседанието ГЕРБ предложил за председател Мартин Бусаров, а БСП държали това да бъде Йордан Симонски. Двете партий не се споразумяха.

Коментари към новината

Още новини от Политика