АПИ: Не е имало лед на АМ „Струма“ при верижната катастрофа

снимка Пирин нюз
снимка Пирин нюз

Не е имало лед на участъка от АМ „Струма“ където стана верижната катастрофа при  пътен възел „Мелник“. И е нямало как да има,защото температурите и на въздуха, и на повърхността на асфалтовата настилка са били плюс 9 градуса, показват данните от метеорологичните станции на отсечката. Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод твърдения в медиите и социалните мрежи.

            Всички информационни табла в района на инцидента са били с предупредителен надпис „Мъгла намали!”.

Сутринта в 8 часа на 3 февруари пет автомобила и два буса се удариха верижно, четирима бяха ранени. Причината бе гъста мъгла и несъобразена скорост, каза наблюдаващия прокурор от Сандански. Първият водач е влязъл в участък с гъста мъгла и е загубил ориентация, набил е спирачки и останалите превозни средства са се ударили последователно. За късмет тежката катастрофа се размина без жертви.

            Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно, спазвайки правилата за движение по пътищата, въведените ограниченията на скоростта и необходимата дистанция, които са определящи при неблагоприятни метеорологични условия и ниска видимост, каквато е имало при верижната катастрофа на АМ „Струма“.

 

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество