Пони изрита дете в главата в парк Бачиново, общината безсилна да намери собственика

Пони изрита дете в главата в парк  Бачиново, общината безсилна да намери собственика

Пони ритна 8-годишно дете в главата ,докато играло в крайградския парк на Благоевград-Бачиново. Инцидентът е станал през уикенда, когато в парка малки деца играели край езерето. Там се разхождало безпризорно пони. Вероятно изплашено от многото хора  и викащите деца, то е изритало едно от тях. Детето е в тежко състояние с хематом в главата и по спешност бе настанено в столичната болница „Пирогов“.

Започваме проверка ,за да установим чии са конете, които се разхождат в парка, те ще бъдат санкционирани,  заяви зам. кметът по сигурността  към община Благоевград Любен Милев.

Той призна, че за опасния инцидент разбрал от интернет, в общината нямало подаден сигнал или жалба. Общината охранява въжения парк ,който се намира в парка, но не и зелените площи и алеи около езерето, където се събират най-много хора и деца. Конете се разхождат безпризорни там от години, но за първи път се стига до инцидент с дете. Според общината конете били на Чората, но нямало доказателства,че тези понита са негови, тъй като няма чипове и регистрация. Така става ясно,че общината е безсилна и няма кой да глоби. А вчера на Бачиново следобяд нямаше и помен от безстопанствени животни.

Коментари към новината

Още новини от Общество