Атанас Камбитов: "Републиканци за България" ще вземе два мандата в Пиринско

Атанас Камбитов: Републиканци за България ще вземе два мандата в Пиринско

„Целта ни е да вземем два мандата в Пиринско и това е напълно реалистично, това заяви днес на брифинг Атанас Камбитов, областен лидер на ПП „Републиканци за България“.

Днес той, лидерът на партията Цветан Цветанов и заместника му Павел Вълнев дадоха пресконференция в Благоевград.

„Готови сме за предстоящия вот. На 100 процента завършихме изграждането на структурите в региона. Срещнахме се с много хора в областта, но най- радващото е, че много от тях бяха млади, ентусиазирани хора, които имат смелостта да променят ситуацията в страната, още повече, че те не се страхуват“, заяви Камбитов.

Тримата за два дни обиколиха региона и се срещнаха със стотици хора.

Камбитов сподели ,че са разговаряли с граждани от всички браншове.

Камбитов сподели,че са разговаряли с представители на различни браншове.

„Навсякъде срещнахме гневни и недоволни от случващото се в държавата българи. Навсякъде зададохме един и същи въпрос: Колко от вас получихте реална помощ и подкрепа от държавата в тези тежки дни на пандемия? Зададохме този въпрос навсякъде, където сприрахме – от Петрич до Сатовча. Как пък не се намери един човек, който да е получил помощ за бизнеса си от държавата. Не, не открихме такъв случай“, даде пример Камбитов. А в същото време чуваме по телевизията премиера да раздава едни милиони всеки ден, които станаха милиарди. Къде са, питаме ние, защо реално не стигат до хората, или стигат само  до определени фирми?, попита риторично Камбитов.

Той даде пример как действат в Гърция в условия на пандемия, където хората от губещите бизнеса получават паричните компенсации от държавата директно по сметките си без каквато и да е бюрокрация.

Атанас Камбитов засегна още една актуална и болезнена тема – случващото се в здравеопазването. Той опроверга думите на управляващите, че се справяме добре с пандемията, като припомни, че само преди дни бяхме на първо място в света по смъртност от коронавирус, както и страшните гледки на умиращи болни хора на стълбите пред болничните заведения у нас.

Лидерът на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов  говори за страха в очите на хората в цялата страна и призна, че симбиозата между ГЕРБ и ДПС ще направи трудна задача преодоляването на този страх.

„Но със страх не може да се управлява, хората искат промяна и тя ще стане факт. Управляващите разчитат на страха и на ниската избирателна активност. Ние обаче сме готови да дадем заявка за сериозен успех в Благоевградска област“, увери Цветанов. Той пожела публичен дебат между Атанас Камбитов и областния лидер на ГЕРБ – Андрей Новаков.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика