Назрява бунт в благоевградско село заради строеж на кучешки приют

Назрява бунт в благоевградско село заради строеж на кучешки приют

Жителите на благоевградското село Логодаж разпратиха протестна подписка до институции с остра реакция и искане да се спре строеж на частен кучешки приют. Бойко Гренцке е закупил 2 дка терен и вече гради приют за 80 безстопанствени кучета.

Логодажани са притеснени от местоположението на терена – сред обработваеми ниви, близо до язовира, на 300-500 метра от къщите им, на 20 метра от деривация „Дреновска” към яз. „Стойковци“ и до самия международен път за Северна Македония.

Според тях 2-та дка, които са на силно наклонен терен, са недостатъчни за обявения от Гренцке капацитет на приюта. Младежът е израснал по сиропиталища,бил е осиновен от американци, които го изоставят на летището в София и така той не достига до Америка и новото си семейство. Бойко е принуден сам да оцелява. Прави приют и събира помощи и така се издържа. Но прогонен от първото място сега се е заел да прави нов кучкарник в село Логодаж, където селяните не го искат.

В района край язовира има десетки вили на благоевградчани и софиянци. Те също не желаят кучкарник да смущава почивките им.

Жителите на селото очакват отговорите на институциите, ако те не вземат мерки, то са решени на гражданско неподчинение и блокиране на пътя за ГКПП-Логодаж.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество