В ГЕРБ гадаят Цвета Караянчева или Косьо Хаджигаев ще води листата в Пиринско

В ГЕРБ гадаят Цвета Караянчева или Косьо Хаджигаев ще води листата  в Пиринско

От два дни върви люта битка на лобита в ГЕРБ при определянето на водач на листата на партията в Благоевградска област. Едни искат това да бъде Косьо Хаджигаев, който бе реабилитиран наскоро от Бойко Борисов и той се завърна триумфално в партията. А другата спрягана кандидатура е на Цвета Караянчева, за която се смята, че може да бъде опонент на Цветанов в смесените райони на Пиринско.

До броени часове ще стане ясно кой ще води бащина дружина. Но връщането на Хаджигаев разбуни духовете  в ГЕРБ. Съпротивлението срещу него е било голямо, имало е много обидни изказвания на висок тон в благоевградската централа. Но той е получил зелена светлина от Борисов. На практика в момента има връщане на кадри изгонени от Цветанов в цялата страна. Всички те сега декларират лоялност.

Но в ГЕРБ вече се вижда и отвън, че има сериозни проблеми и непоносимости на някои хора към други. Листата още не е обявена, а битката за преференции тръгна. Мераклии за власт звънят по телефоните на роднини, приятели, на познати и агитират. Разбра се,че няма да има един отбор, а всеки ще играе по отделно за преференциите.

Недоволните стават все повече, както и математическите сметки. В оптимистичния вариант ГЕРБ смята 5 депутатски мандата в региона, а в лошия-четири.

Предстои да видим как ще се нареди политическия пасианс в ГЕРБ и дали ще излязат правилни сметките.

Коментари към новината

Още новини от Политика