Андрей Новаков регистрира листата на ГЕРБ за изборите, партията ще се бори за 6 мандата

Андрей Новаков регистрира листата на ГЕРБ за изборите, партията ще се бори за 6 мандата

„Уважавам всички, които са се регистрирали, има кадърни и можещи хора, пожелавам им успех, но нашата листа е по-добра. Събрали сме добър отбор и ще се борим за 6 мандата, това заяви Андрей Новаков,  евродепутат и областен лидер на ГЕРБ в Пиринско след като регистрира листата.

Водач е транспортния министър Росен Желязков, на който предстои среща с хората от региона и щял да бъде повече в Благоевград,отколкото в София където също е водач на листа.  

Изключително любопитна е подредбата на листата след водача. Втори е шефът на РУО в Благоевград Ивайло Златанов, който е и общински съветник, и председател на Комисията по образование, култура и вероизповедания. На трето, четвърто и пето място са настоящите депутати Георги Динев от Петрич, д-р Емил Тончев от Разлог и Александър Мацурев от Банско. На шесто място е председателят на ГЕРБ в Сандански Стоян Стоев. Седмото място е определено за коалиционния партньор СДС, което ще бъде заето от бившия син депутат –  юристът Борислв Миланов. На осмо място е директорът на ТД на НОИ – Благоевград Илиян Георгиев. На девето място е Никола Джингаров, ръководител на ГЕРБ в Гоце Делчев, а на десето – Денис Шингов от Гърмен.

От гражданската квота като кандидати за народни представители са номинирани благоевградският адвокат Теодор Тошев, който беше юрисконсулт на ОбС – Благоевград по времето на кмета Атанас Камбитов, както и бизнесменът Димитър Урдев, бивш общински съветник от БЗНС „Ал. Стамболийски” в продължение на 3 мандата. Изненадващо е, че в депутатската листа не са дългогодишният народен представител Даниела Савеклиева и шефката на „ВиК” Росица Димитрова, която е председател на общинската организация на ГЕРБ в Благоевгра

Листата е  съставена от 22-ма души, 11 от които са част от гражданската квота. Сред тях е и народният представител от Симитли Стефан Апостолов, който обяви,че  сам е поискал да бъде на последното място в листата. Той е бил вече последен в листата на предишните избори, но с преференции се нареди на челните места и стана депутат.

„Много сме! Силни сме!" – това ще бъде мотото на Стефан Апостолов и по време на предстоящата предизборна кампания. 

 

Коментари към новината

Още новини от Политика