Оставиха в ареста мъж от Хаджидимово, блудствал с 10-годишно момиченце

Оставиха в ареста мъж от Хаджидимово, блудствал с 10-годишно момиченце

Окръжен съд – Благоевград остави в ареста мъж от Хаджидимово, който е обвиняем за блудство на 10-годишно момиченце.

След анализ на събраните доказателства по делото съдът прецени, че  може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към повдигнато му обвинение, както и че е налице реална опасност да извърши друго престъпление, и потвърди определение на Районен съд – Гоце Делчев, с което по отношение на обвиняемия е взета най-тежката мярка за процесуална принуда. 

Случаят се прочу преди две седмици, когато братче и сестриче на 9 и 10 годинки не се прибраха у дома си в Хаджидимово. Бабата вдигна на крак полицията, която след 10 часа откри децата при криминално проявен. Той прибрал децата в дома си около  16:00 часа на 20.02.2021 г.  и ги държал до 15:00 часа на 21.02.2021 г. в къща, в гр. Хаджидимово. Според обвинението , самоволно  е прибрал при себе си чужди деца, ненавършили 14 – годишна възраст, и незабавно не е уведомил властта или не ги е върнал на родителите им – престъпление по чл. 185, ал. 1 от НК.

Той е обвинен и в това, че за това, през това време в къщата е извършил блудствени действия спрямо десетгодишно момиче. Постановеното определение от Окръжен съд – Благоевград е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред