По-тежко се боледува от коронавируса сега, отколкото в първите две вълни,казват медици от Пиринско

По-тежко се боледува от коронавируса сега, отколкото в първите две вълни,казват медици от Пиринско

"Много по-тежко боледуват заразените с коронавирус сега, отколкото при първите две вълни. Това заявиха медиците от Благоевград, които имат лични наблюдения върху заразата за една година от началото на пандемията. Според тях случаите , които сега стигат до болница са доста тежки. Пациентите вдигат висока температура, която трудно се овладява и сваля. Те не знаят дали това е английския щам, защото няма изследвания, но призоваха хората да се пазят повече и да се ваксинират. Прави впечатление още,че през този месец и предишния боледуват вече и доста млади хора , има случаи и на деца.

Само за седмица отделенията в Пиринско се напълниха и ситуацията стана тревожна. Към 100 пациенти се лекуват в МБАЛ-Благоевград. Около 30 са в Пулс, в другите градове също е тежко положението. МБАЛ-Блатгоевград е на път отново да стане Ковид-болница.

Според медиците , хората са се отпуснали с идването на доброто време и са притъпили мерките за лична  сигурност. В заведенията дистанцията не се спазва, пълни са изцяло, а не на 50 процента. Учениците в горните класове вървят на тумби навсякъде, но без маски. Всичко това е отприщило увеличението на заболяваемостта.

Коментари към новината

Още новини от Общество