Собственици на фитнеси и молове протестираха в Благоевград

Собственици на фитнеси и молове протестираха в Благоевград

Собственици на фитнес зали,молове, спортисти и родители на спортуващи деца  излязоха  на протест пред сградата на Областната управа в Благоевград. Действията им са предизвикани от решението на Областния кризисен щаб  да бъдат затворени фитнес залите и моловете за 14 дни.  И това се случва броени дни, след като тези обекти заработиха след дългия локдаун.

„Идва края на месеца, трябва да плащаме данъци, а нямаме никакви средства. Служителите ни  ще избягат, защото никой не може да живее месеци наред без доходи. При местен локдаун не можем и да ползваме никакви програми. Ние не сме причината за увеличаването на заболяването. Десетократно повече хора се събират на едно място в магазините на големите хранителни вериги. Но за тях няма нищо.“ Това бяха само част от мотивите за протеста  в Благоевград.

Протестиращите бяха категорични, че ще продължат да отстояват правото си да работят и предстои нов протест, на който ще дойдат с гири и лежанки.  

Хората признаха,че са обречени на фалит с новото затваряне. Областният управител Бисер Михайлов се срещна с тях и се разбраха след пет дни отново да проведат разговор и да видят как се движи цифрата на заболелите.

„Здравето на хората е по-важно от всичко, коментира областния управител.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество