След протестите отново отварят молове и фитнеси в Пиринско

След протестите отново отварят молове и фитнеси в Пиринско

Само един ден издържа забраната за работа на молове и фитнесн в Благоевград заради завишената заболеваемост  от коронавирус. Последва масов протест на собственици на спортни зали, родители и деца, както и на служителите на молове.

Те заявиха,че тази забрана ще им докара сигурен фалит и нямат право на компенсации или ползване на програми. Заради местния локдаун представителите на засегнатите бизнеси се срещнаха с началника на РЗИ в Благоевград Калоян Калоянов.

  След срещата бе обявено,че се вдига забраната за работа на молове и фитнеси. Но налагат конкретни изисквания.

Търговските обекти ще работят с работно време до 20,00 часа. Вътре няма да се допускат малолетни и непълнолетни, ако не са с пълнолетен придружител. Всеки е длъжен да спазва противоепидемичните мерки - отстояние от метър и половина, носене на маска. Собствениците на моловете е необходимо да правят дезинфекция през определен период от време на помещенията.

"Решението ни идва в резултат на добрата комуникация между нас и бранша. ще се следи от контролните органи спазват ли се мерките. При установени нарушения може да се стигне отново да затягане на мерките", коментира областният управител на Благоевград - Бисер Михайлов.

 Фитнес залите ще работят до 21,00 часа при 50% посещаемост. Клиентите и инструкторите трябва да спазват дистанция от поне метър и половина помежду си. Изненадващото решение идва след вчерашния протест на фитнес инструкторите, които заплашиха, че ще изнесат лежанките и гирите от залите пред сградата на Областната управа в Благоевград.

Коментари към новината

Още новини от Общество