Манолова и Делчев: Време е правителството на Борисов да си тръгне и на тяхно място да дойдат млади и компетентни хора

Манолова и Делчев: Време е правителството на Борисов да си тръгне и на тяхно място да дойдат млади и компетентни хора

Правителството на Борисов трябва да си тръгне веднъж за винаги и да е заместено от нови, млади, компетентни хора. „Изправи се! Мутри вън!“ е промяната, това са хората, които бяха на протеста над 100 дни. На последно място сме по всичко, за което си помислите.Това заяви Димитър Делчев от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ в Благоевград по време на откриването на офиса и на кампанията.

 

Време е да кажем довиждане на безотговорното и корумпирано управление на Борисов. Това е шансът България да стане нормална държава и ние да живеем нормален европейски живот. Ясно е, че властта ще се опита с пандемията да изплаши хората и да ги откаже да гласуват. Важно е участието в тези избори. Нашият начин да се отървем от това правителство е чрез гласуване, каза Мая Манолова по време на откриването.

Тя подчерта, че в листите на коалицията има над 90 % граждани. Това са обикновените хора на България, защото за „Изправи се! Мутри вън!“ фокусът са обикновените хора, каза Манолова.

 

Алтернативата, която ние предлагаме, е нашият План за незабавна подкрепа на българските граждани. Целта ни е минималният месечен доход в края на мандата да достигне 1250 лв. за работещ човек. Това ще стане чрез премахване на 10 % данък върху доходите до 650 лв. Втори приоритет ни е преизчисляването на пенсиите. Други наши приоритети са съдебната реформа, зелени каузи, реформа в здравеопазването, подчерта тя.

Стартът на кампанията е началото на края на „модела на чекмеджето“ и на липсата на компетентност. Очевидно, че по лобистки причини правителството поръча Астра Зенека, категорична е Манолова.

 

Делчев прдстави и листата за 1 МИР Благоевград, за която с №18 на 4 април гражданите ще могат да изберат смяната на корупционния модел на управление и налагането на  В листата на Изправи се! Мутри вън! влизат Валери Смиленов, д-р Вангел Арабаджиев, д-р Мария Радойкова, общинският съветник от Петрич Илиан Ушев, областният координатор на Изправи се БГ Кирил Атанасов, представителите на средния бизнес Александър Петрелийски и Георги Япов. На последно място е Никола Вапцаров. 

 

Коментари към новината

Още новини от Политика