Починалата бременна жена в Благоевград се е самолекувала няколко дни

Починалата бременна жена в Благоевград се е самолекувала няколко дни

Бременната жена с  Covid-19, която почина в благоевградската болница, се е самолекувала няколко дни в дома си. Това обясни шефът на МБАЛ-Благоевград д-р Огнян Митев, който е и шеф на АГО в здравното заведение.

Заради смъртта на 42 годишната Магдалена П. , министърът  на здравеопазването проф. Костадин Ангелов разпореди  Изпълнителна агенция “Медицински надзор” веднага да започне  проверка по случая.

42-годишната жена е приета 3 дни преди да почине в болницата, в много тежко състояние. Тя направо е настанена в реанимация. Жената е имала двустранна пневмония , висока температура и остра дихателна недостатъчност.  Тя е била бременна в петия месец. И не е имала други съпътстващи заболявания. За съжаление жената е издъхнала, назначената проверка ще каже точната причина за фаталния край.

Доктор Огнян Митев обясни,че в момента се лекуват още три жени с коронавирус. Засега те са добре.

В болницата в Благоевград досега е имало  8 случая на бременни, заразени с коронавирус.  И това е втора смърт на бременна.Жената е от от разложкото село Горно Драглище, омъжена е в Разлог, има още едно детенце.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество