Директорът на РИОСВ Благоевград трябва незабавно да подаде оставка

Директорът на РИОСВ Благоевград трябва незабавно да подаде оставка

Директорът на РИОСВ Благоевград трябва незабавно да подаде оставка. Решението, с което инспекторатът разрешава строителството на 10 метрови сгради в близо 7 дка от парк Бачиново е във вреда на гражданите. 

 

Това заяви днес Димитър Делчев, водач на листата на Изправи се! Мутри вън! 


Паркът ще изгуби стойността си на уникално място за разходка и спорт, за да бъде обслужен частен финансов интерес. Ролята на институциите е не да улесняват строежа на 10 метрови хотели, жилищни сгради и СПА центрове за сметка на зелените площи, а да защитават обществения интерес, каза още Делчев. 


Водачът на листата на Изправи се! Мутри вън! припомни за други лоши практики с необратимо презастрояване като Слънчев бряг или квартали в София и заяви, че не иска същата съдба за благиевградчани. Ако обединението ни с номер 18 в бюлетината получи доврието на избирателите на 4 април  ще работи в защита на уникалната българска природа.  


Благоевградчани заслужават да дишат чист въздух, и да имат красиви паркове, завърши Делчев 

 

Преди месец  лидерът на Изправи се БГ Мая Манолова и Димитър Делчев се срещнаха с директора на РИОСВ-Благоевград по повод завода за пелети, който трови въздуха село Беласица община Петрич. По този случай, касащ здравето на хората, Ангел Георгиев не изпълни поетите ангажименти.    

 Предизборна публикация

Коментари към новината

Още новини от Политика