Росен Желязков: Започва строителството на пътя от гара Белица до центъра на града

Росен Желязков: Започва строителството на пътя от гара Белица до центъра на града

Започва строителството на пътя от гара Белица до центъра на града и до 6 месеца трябва да е готов. Това съобщи водачът на листата на ГЕРБ за Благоевградска област Росен Желязков по време на посещение в Белица.

 

„Това е изключителна важна комуникационна артерия, защото този път е връзката между основния транспорт тук – теснолинейката, и центъра на общината. Осигуреното финансиране, в размер на 3,5 млн. лв., е част от изпълнените ангажименти на ПП ГЕРБ”, подчерта Желязков, като уточни, че ще бъде осигурена и автобусна линия по маршрута, за още по-голямо удобство на жителите на Белица.

 

Той заяви още, че в програмата на ГЕРБ за следващия управленски мандат е поет ангажимент за изграждането на 4000 км пътна инфраструктура от втори и трети клас, т.е близо по 1000 км на година.

 

„Възнамеряваме да осъществим в региона няколко проекта с висока добавена стойност, сред които е и пътната връзка до резервата за мечки. Целта ни е заедно, в сътрудничество с местната власт, да постигаме по-добри резултати, защото всичко това го правим в името на гражданите от областта. Хората тук са наясно, че позитивните промени в региона се дължат на управлението на правителството на Бойко Борисов, наясно са и тези, които твърдят обратното”, каза още Росен Желязков.

 

„ГЕРБ показва последователност и устойчивост в своите политики. Финансовият ресурс в Благоевградска област не е насочен само към геостратегически проекти, какъвто е автомагистрала „Струма”, коментира областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков. Той подчерта, че и в следващия мандат са предвидени средства за развитие на всяко населено място.

 

Кандидатът за народен представител Александър Мацурев призова на 4 април хората да гласуват с №28 в бюлетината, за да продължи стабилното управление, развитието на регионите.

 

Водачът на листата съобщи за още един важен за региона инфраструктурен проект, който започва да се реализира – това е реконструкцията на пътя, който свърза главен път Е-79 със селата Полето и Брежани в община Симитли. 7-километровият път е ключов за общината и обслужва над 3000 души.

Коментари към новината

Още новини от Политика