Изправи се! Мутри вън! ще обжалва решението на РИОСВ за парк Бачиново

Изправи се! Мутри вън! ще обжалва решението на РИОСВ за парк Бачиново
 
 
Активисти на Изправи се БГ и граждани от Благоевград подготвят жалба срещу решението на РИОСВ да допусне строителство в парк Бачиново без екологична оценка на проекта.
 
Това стана ясно на акцията организирана от гражданската платформа на Мая Манолова Изправи се БГ, която е част от обединението Изправи се! Мутри вън! 
 
На събитието до старите тенис кортове освен кандидати от коалицията присъстваха, зелени активисти от извънпарламентарната опозиция, граждани и благоевградски общински съветници.
 
Водачът на листата за Благоевград Димитър Делчев обяви, че заедно с неговите колеги и съмишленици подготвят жалба срещу решението на РИОСВ.
 
 
"Ще направим всичко по силите си да спрем проекта. РИОСВ извършва престъпление спрямо интереса на хората и трябва да понесе отговорност." заяви Делчев на събитието в парка в събота.
 
От Изправи се! Мутри вън! призоваха всички граждани, които искат парк Бачиново да остане място за разходки, отдих и спорт да се включат в подписката.
 
"Внасяме жалба в административния съд, очакваме решение в полза на хората", каза още Делчев. Той допълни, че РИОСВ не защитават гражданите в цялата страна и от Изправи се! Мутри вън! искат тяхното преосноваване.
 
Желаещите да подкрепят подписката могат да го направят в офиса на сдружението на ул. Тодор Александров 19.
 

Коментари към новината

Още новини от Политика