Проф. Георги Михайлов в Белица и Якоруда: Българският народ разчита на БСП за една реална алтернатива!

Проф. Георги Михайлов в Белица и Якоруда: Българският народ разчита на БСП за една реална алтернатива!

Кандидат-депутати на „БСП за България” в Пиринския край проведоха срещи в Белица и Якоруда, за да представят своята управленска програма и да чуят проблемите и вижданията на местните хора. Водачът на листата проф. Георги Михайлов, проф. Светлана Шаренкова и кандидатите за народни представители Емил Колевичин, Богдан Боцев, Пламен Ботев и Славчо Попов, се срещнаха с хората в Якоруда, а след това и в Белица. 

„Българският народ разчита на нас за една реална алтернатива, защото страната ни вече 13 години е член на ЕС, но не се отлепя от дъното на всички класации – най-ниски доходи, най-ниски пенсии, най-висока смъртност от социално значими заболявания, два пъти по-висока детска свмъртност отколкото в цяла Европа, спад на промишлеността, спад на чуждите инвестиции, липса на доверие на гражданите в собствената им държава и най-тежкото, което засяга всяка майка и баща в България – младите хора напускат страната. Ние сме сред първите 10 държави в света по скорост на намаляване на населението“, каза проф. Георги Михайлов по време на проведените срещи. Той бе категоричен, че единствената партия, която може да победи ГЕРБ е най-голямата опозиционна сила – БСП, която има корени във всички населени места в селата и 130 годишна история. „Имаме своите млади кадри, след като бе направена необходимата реформа в партията. Най-ценното е, че имаме три поколения хора, които са вплели усилията си заедно, за да променят съдбата на българския народ“, заяви още водачът на социалистите в Пиринско.  Няколко са основните причини поради които „БСП за България“ ще бъде първа политическа сила след парламентарните избори. Първата от тях е реалната програма за управление на държавата, която не е партийна, а национална. Нейното разработване започна преди повече от 2 години чрез „Визия за България“. В тази програма има конкретни решения за всички области на живота.

Идеята на „БСП за България“ за българската икономика е, че тя трябва да се развива регионално с усилията и управлението на всеки регион в страната. „Благоевградският регион е изключително важен за България. Тук се намират важни транспортни коридори, има огромни традиции в зеленчукопроизводство, овощарство, тютюнопроизводство, дърводобив, да не говорим за туризма, който е един от най-важните отрасли на българската промишленост, тъй като дава около 15 % от брутния вътрешен продукт на България“, заяви пред присъстващите на срещите в Белица и Якоруда проф. Георги Михайлов. Затова в икономическата програма на партията се търси помощта на всеки регион – как да се развива, как да бъде организирана промишлеността там. „Хората имат сериозни идеи навсякъде и тези идеи са напълно реални“, каза още проф. Михайлов. Същото регионализиране трябва да се приложи и по отношение на българското здравеопазване, за да има навсякъде осигурена структура и достъп на българските пациенти до високотехнологичен подход на лечение.

Проф. Светлана Шаренкова призова хората да не се страхуват от предстоящите избори и да дадат своя глас. „Плашат ви, че машините ще ви заразят или че ще се разболеете, ако отидете да гласувате. Само искам да ви припомня, че преди броени дни имаше избори в Нидерландия и там избирателната активност надхвърли 80 %. Хората там са наясно, че изборите са важни и да се гласува не е опасно и страшно, а е право на всеки гражданин, който иска да управлява съдбата си“, каза още тя.

Според Емил Колевичин – кандидат за народен представител от Разлог, крайно време е да дойде управление, което да бъде честно с хората и да започне да работи за тях. „Ние като кандидати заявяваме пред вас, че ако ни се даде възможност да управляваме това ще бъде нашата първа задача – да си върнем държавността. Всички виждате какво се случва в момента – държава няма. Само БСП е партията, която може да свали ГЕРБ от власт. Всички останали формации не е сигурно дали ще прескочат бариерата, но те ще дърпат гласове и затова е важно да се знае, че ние сме единствената алтернатива на това управление“, категоричен бе Емил Колевичин.

Кандидатът за народен представител от Гоце Делчев Богдан Боцев допълни, че основният проблем в повечето общини от района е липсата на инвеститори и на добре работещи фирми. „Има две причини в България икономиката в последните години да върви надолу. От една страна държавата не създава благоприятни условия за развиване на бизнес заради голямата бюрокрация и корупция. От друга страна – липсата на кадри“, категоричен бе Боцев и допълни, че в програмата на „БСП за България“ са предвидени стимули именно за младите специалисти, за да останат да се развиват в страната.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари към новината

Още новини от Политика