Любен Милев направи дарение на Дома за пълнолетни лица с деменция „Св. Мина” в село Падеш

Любен Милев направи дарение на Дома за пълнолетни лица с деменция  Св. Мина” в село Падеш

Кандидатът за народен представител от листата на „БСП за България” в Първи МИР в Благоевград – Любен Милев, направи дарение на Дома за пълнолетни лица с деменция „Св. Мина” в село Падеш. Поради пандемичната обстановка срещата се състоя на открито в двора на социалното заведение.

„Предвид длъжността, която заемам в момента в Община Благоевград и в хода на работата ми, разбрах за нуждите на Дома. Става въпрос за закупуването и монтажа на два гардероба, където да се съхранява спалното бельо. Искам да подчертая, че това е личен и чисто човешки жест от моя страна. Той по никакъв начин не е свързан с предизборната кампания, която тече в момента. Още повече, че тук са настанени хора, диагностицирани със заболяване, което не им позволява да гласуват. Материалните липси могат да бъдат преодолени, но човечността и грижата не могат да се заменят”, каза Любен Милев.

В хода на разговора със служителите беше отправена още една молба, която е свързана с параклиса в двора на Дома. Те припомниха, че той е изграден с партньорството на Община Благоевград и Инициативен комитет по време на последния кметски мандат на Костадин Паскалев, но към момента не са извършвани допълнителни дейности, необходими, за да функционира. Милев пое ангажимент да съдейства, за да може параклисът да бъде завършен и им пожела да бъдат здрави и все така всеотдайни в работата си.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество