Деси Радева - една година мълчание (Защо първата дама се оттегли от обществения живот?)

Деси Радева - една година мълчание (Защо първата дама се оттегли от обществения живот?)

Първата дама спокойно може да почерпи за пълно мълчание, защото толкова е минало от последната й публикация преди тя да се оттегли от светския и обществен живот в страната. Президентшата си взе "собогом" с последователите си във Фейсбук с песента на Любо Киров "Всички пътища водят към теб'. Тогава генерал Деси написа: "Успявате ли да запазите себе си? И душата си?", а отнесените й думи никой не заподозря посланието за нейното предстоящо изчезване. 


След музикалната балада - ни вопъл, ни стон от Радева. Твърди се, че тя е била изолирана и посъветвана да се откаже от излиянията си в социалните мрежи, за да не вреди на имиджа на нейния съпруг със скандалните си коментари. Мълчанието обаче явно не е било достатъчно, защото Деси се покри и в реалния живот и мина в нелегалност. Тя престана да придружава съпруга си на официални събития и визити, а дори и да го правеше, бягаше от камерите. 


Макар да изглежда, че в живота на първата дама в последната година не се случва нищо, изобщо не е така. От март 2019 до март 2020 имаше редица повратни събития в живота й, сред които бе кончината на нейния свекър и баща на президента - Георги Радев. Синът й Страхил от първия й брак с червения депутат Георги Свиленски се дипломира в Америка, а самата тя също завърши магистратура и взе диплома в специалност "Политически патологии на глобализиращия се свят", пише Ретро.

Коментари към новината

Още новини от Любопитно