Спасителите от ПСС-Благоевград за първи път публикуваха снимки от акцията по издирването на изчезналия скиор в лавината на Картала

Спасителите от ПСС-Благоевград за първи път публикуваха снимки от акцията по издирването на изчезналия скиор в лавината на Картала
Днес за първи път спасителите от ПСС-Благоевград пуснаха снимки на малка част от усилията им да търсят дни наред изчезналия сноубордист в местността Картала, в Рила планина.Те предпочетоха да онагледят на какъв терен работят.
Ето какво написаха/
 
Няма да пишем подробности за случая. Медиите доста добре обясниха какво се е случило. Това са малко снимки за това, което се е правило предимно в улея. Същевременно бяха "спуснати" от различни екипи и прегледани всички възможни маршрути около ски пистата, по които се бяха спускали скиори и бордисти.
През изминалите няколко дни, въпреки лошите метеорологични условия участие в издирването взеха 17 спасители и стажанти от отряда, петима от отряд София, двама от отряд Банско и един от отряд Разлог.
Някои от тях участваха в няколко поредни дни.
Издирването до момента продължи общо над 38 часа,
като повече от 13 часа беше през нощта при силен вятър, снеговалеж и минусови температури.
В момента затоплянето (повишаващо опасността от свличане на снежни маси в улея), ни принуждава да изчакаме стабилизирането на снежния склон, след което ще продължим да изследваме и търсим в района.
ПСС-Отряд Благоевград , БЛАГОДАРИ на всички хора и организации, които ни съдействаха през изминалите тежки дни и нощи!

Коментари към новината

Още новини от Общество