Топфинансистът Бисер Манолов в Благоевград: Нужен е пълен рестарт на системата.

Топфинансистът Бисер Манолов в Благоевград: Нужен е пълен рестарт на системата.
Във финансово отношение ГЕРБ ни завеща тежки дългове, нефункциониращи системи в публични сектор, разпадащи си се публични системи и много страх.
Това каза топфинансистът  Бисер Манолов на събитие на Изправи се! Мутри вън! в Благоевград.
 
Всичко това можем да преодолеем с пълен рестарт на системата. Наистина трябва хората, които управляват държавата да са експерти и после да политиканстват и да управляват държавата с мерки на крайния популизъм. Говоря за увеличаването на пенсиите, което беше условно ако Борисов спечели – ще има увеличаване. Говоря за това заиграване със здравния сектор, където нещата явно са в пълен колапс. Говоря за образованието – отново заиграване с учителите. Всичкото това има еднократен ефект с много тежки последици и цената, която ще платим в дългосрочен план е тежка. След рестарта е възможен възход. Вижте, България е уникална държава. Лично аз съм бил свидетел на това, че ако тя се управлява правилно, нещата много бързо се възстановяват. За справка – голямата финансова криза през 1996 – 1997 година. Когато валутния фонд беше въведен, системата бе укротена в рамките на три месеца. Тоест, ако се вземе наистина правилно решение и има подкрепа от всички партии, нещата могат да се оправят в рамките на шест месеца. добави още Манолов, който беше основният говорител по темата "Финансовото наследство на ГЕРБ".
 
Водачът на листата с #18 Димитър Делчев заяви: От„Изправи се! Мутри вън!” имаме претенциите, че можем да управляваме държавата, разполагаме  с хората, компетентността и подкрепата да го направим. Следващото правителство трябва да е ново и да е снабдено с две неща – гумичка и молив. С гумичката да изтрие корупцията, да изтрие непочтеността и безхаберието, което това правителство демонстрира ежедневно, особено във финансово отношение, а с молива – да се начертаят нови институции, които работят в интерес на хората и защитават хората. България харчи прекалено много пари неефективно. Тези пари, ако бъдат похарчени умно, без втори план и тайни мисли за кражби, те ще се влеят в джоба на хората, ще се прави качествена инфраструктура и няма да отиват на вятъра. Аз се радвам, че Бисер Манолов е един от финансите, които участваха в написването на предизборната програма на коалиция от партии „Изправи се! Мутри вън!”. Нашите експерти са компетентни, затова и програмата ни е от повече от 20 глави с истински, реално работещи мерки.
 
Какво предлагаме ние? – за да се промени тази лоша тенденция правителството да харчи едни пари от наше име и в крайна сметка резултатите да са никакви, на първо място предлагаме съдебна реформа. Смятаме също, че час по-скоро електронното управление трябва да бъде въведено в България. За него са похарчени над 1 млрд. лв. Една от най-спешните мерки е да започнем въвеждането на електронна лична карта. Всеки един от нас, вместо да купува електронни подписи, трябва да си има в джоба електронна идентификация, с която да може да получава електронни услуги от целия свят.   Това администрацията няма да има оправдание „Днес не работим, елате утре на гише 5, а после на гише 3”. Тогава администрацията наистина ще стане слуга на гражданите.
 
Благоевградска област е с най-ниската работна заплата. Не във Видин, не в така наречения Северозапад или както го наричат Северозападнала България. И ще ви кажа още по-голямата драма. Средната работна заплата в частния сектор е около 800 лв. Познайте колко е средната работна заплата в публичната среда – 1 200. Те взимат с 400 лв. повече от хората в частния сектор, които всеки ден се борят. Ние ще се борим за това – нещата да се променят и хората в Югозападна България да получават по-високи доходи, достойни за живот. Завърши Делчев
 

Коментари към новината

Още новини от Политика