Благоевград ще има двама местни депутати, те са от "Има такъв народ", вижте кои са?

Георги Попов
Георги Попов

 

До момента е сигурно,че партията „Има такъв народ“ ще има два мандата в новото Народно събрание. При това редене на мандатите, сигурните депутати от партията на Слави са Илко Стоянов и Георги Попов.

Кои са те?

Илко Стоянов не е ново лице на политическата сцена в региона. Последно той беше зам.кмет по финансите на община Петрич, която се ръководи от Димитър Бръчков от ГЕРБ. Заради това много хора си мислят,че Стоянов е напуснал ГЕРБ и станал член на Има такъв народ, но това е фалшива новина. Стоянов никога не е бил член на ГЕРБ. Той бе и общински съветник от ВОТ-Консерватори, бил е и член на Глас народен. Илко Стоянов се прочу с позицията си покрай казуса с намереното древно селище Скаптопара. Той напусна общинския съвет в Благоевград като обяви,че няма намерение да става част от общо цяло, което не защитава мнението на хората.  Повече не мога да стоя в съвет, който е изчерпал доверието и възможностите си, каза тогава Стоянов и напусна мястото си.

Иначе той е известен адвокат, работи и в София и в Благоевград.

Вторият депутат е Георги Попов. Той също е адвокат и работи в известна столична кантора.

Роден е в Благоевград. Завършил "Право" в ЮЗУ “Неофит Рилски”.

Професионалният му път преминава през различни структури, където работи като юрист.Голямата му страст е изкуството, рисува и колекционира картини.

Негови творби са участвали в много изложби в страната.

 

 

 

Коментари към новината

Още новини от Политика