Кметът Томов се поправя,иска промяна в режима за инвалиди в "Синя зона"

Кметът Томов се поправя,иска промяна в режима за инвалиди в Синя зона

Да се промени ограничението от 3 часа за паркиране в „синя зона“ на инвалиди, като времето се удължи на 5 часа, това предложи вчера кметът на Благоевград инж. Румен Томов с писмо до ОбС – Благоевград. Това става след сигнал  на „Струма“, че служители на общинската фирма „Паркинги и гаражи“ слагат скоби на автомобили на инвалиди, паркирани на обозначените за това паркоместа в „синя зона”, и налагат глоби с мотив, че е просрочено максималното време от 3 часа.

В края на януари по предложение на градоначалника общинските съветници гласуваха промени в Наредбата за опазване на общинската собственост и охрана на обществения ред в общината, сред които и въпросното ограничение до 3 часа за паркиране в „синя зона” на всички автомобили, в това число и на инвалиди на обозначените със знак места.

Безплатно обаче остава правото да оставят колите си, където поискат в „синя зона“ в Благоевград и за колкото време искат, само за общинските съветници и за кметовете на населени места.

Скандалът с глобите за инвалиди гръмна, след като читатели сигнализираха в „Струма”, че без да бъдат предупредени за новото ограничение до 3 ч. паркиране в „синя зона”, им слагат скоби на автомобилите.

От общината заявиха, че без да е отразена промяната за 3 часа ограничение върху знаците, което е задължително, управителят на „Паркинги и гаражи“ Васил Атанасов разпоредил преди десетина дни да започне санкциониране. Как стюардите засичат времето от 3 часа, не е ясно, защото не се издава никакъв документ на шофьорите на коли с инвалиден талон, от който да е видно кога започва да тече този срок.

По разпореждане на кмета инж. Р. Томов от „Паркинги и гаражи“ няма да налагат санкции на инвалидите, паркирали на обозначените за тях места, докато не бъде урегулирано как да става отчитането на времето на престоя.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА,в.СТРУМА    

Коментари към новината

Още новини от Общество