Отстраненият кмет на Благоевград: Отново ще се кандидатирам за градоначалник

Отстраненият кмет на Благоевград: Отново ще се кандидатирам за градоначалник

„Възнамерявам отново да се кандидатирам за градоначалник и очаквам подкрепа от всички, които вярват в моите политики. Това каза на брифинг Румен Томов, отстраненият кмет на Благоевград.

ВАС отне правомощията му преди два дни , тъй като не е заличил от търговския регистър фирмата си.

 

Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване. Съдебната сага с решения и обжалвания на различни нива се проточи година и половина. Сега обаче Благоевград е на прага на нови частични избори за кмет. Очаква се решение на президента за дата.

 

Томов обаче смята,че съдебната  система съди с двоен аршин подобни на неговите казуси и смята,че тя има нужда от дълбока реформа.


„60% от хората в България искат промяна на съдебната система. Хората не са сигурни, че съдебната система работи еднакво по един и същи тип казуси“, коментира Томов. Той даде пример за своя колежка от Коларово, която остава на поста си, макар да е обвинена в същото, като него.

 

„Докато има такива разнопосочни решения на съдебната система, хората няма да са спокойни“, допълни Томов.
Според него не е нормално вотът на 19 хиляди души в Благоевград да бъде пренебрегван.

Следващата седмица общинския съвет ще избере временно изпълняващ длъжността кмет. А партийните щабове в града се стягат за нови избори.

Томов бе избран по формулата независим с подкрепата на БСП. Сега той отново се надява на този ход, но БСП още не е казала дали няма да излъчи свой партиен кандидат.  

Коментари към новината

Още новини от Общество