Деца от Разлог засадиха дръвче в двора на детската си градина

снимка община Разлог
снимка община Разлог

Под мотото „Ако искаш да чуеш песента на птичка, не купувай клетка, ЗАСАДИ ДЪРВО“, обществени възпитатели към Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Разлог организираха събитие, посветено на Седмицата на гората. Целта бе деца да засадят дървета, които да пораснат като тях. Идеята има своето специално послание - малчуганите да видят как се засажда дръвче, сами да се включат в това и да научат разбира се, колко са важни дърветата за живота на планетата. За да има вода, чист въздух, за да има птички и да се радваме на чиста околна среда.

"За нас, като обществени възпитатели, основната ни роля е превенцията, и работата с деца на различна възраст, като организираме и заедно реализираме различни кампании и инициативи в партньорство с учители, директори на детски и учебни заведения, различни експерти. Инициативи посветени на това да дадем добрия пример на децата, за общуване, за толерантно отношение към другите, любов към книгите, дарителство и разбира се грижа и обич към природата", сподели общественият възпитател Лина Пъргова.
След проведени разговори с директора на държавно горско стопанство Разлог - инж. Иван Гърков, който прие присърце идеята и с готовност откликна за предоставяне на дръвче за засаждане, следващият партньор на идеята бе Светла Околска - директор на Обединени детски заведения в Разлог. Важното бе децата сами да засадят дръвче, да го поливат, да се грижат за него и от малки да се учат на отговорност и грижа за всяко дърво.
С любезното и много гостоприемно домакинство на директора на ОДЗ "Елиза Астинова" бе осигурено място в двора на детската градина, служители на детското заведение помогнаха за подготовката на мястото за засаждане на дръвчето.

Коментари към новината

Още новини от Общество