Евродепутатът Андрей Ковачев разгневи благоевградчани

Евродепутатът Андрей Ковачев разгневи благоевградчани

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев призова колегите си от парламентарната група на партията да предложат в Народното събрание да се преименуват населените места, които носят имената на комунистически дейци.

В публикация във фейсбук той обявява кои градове трябва да имат нови имена. Евродепутатът се е нагледал на Димитровград, Благоевград и Велинград. Според него те носят имената на комунистически "сатрапи и тирани". Това е аргументът на евродепутата за предложението му. 

В Благоевград обществеността реагира остро на предложението и социалната мрежа буквално завря. „Всичко сме втасали, държавата си оправихме, та до имената стигнахме, пишат благоевградчани. Преди години се направиха два опита за смяна името на града, но не успяха. Хората защитиха името на Благоевград да остане. Тогава предложенията бяха да се прекръсти на Самуиловград или да се върне старото име Горна Джумая. Нито едно не се хареса на жителите и те с подписка и протести защитиха тогава името на Благоевград. По същия негативен начин реагираха и жителите на Велинград и Димитровград.

Според тях тази тема не стои на дневен ред в обществото и е неадекватно по време на криза и пандемия хората да бъдат занимавани с подобни призиви.

 

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество