Томов издал пожизнени пропуски за Синя зона на бившите кметове, включително и на себе си

Томов издал пожизнени пропуски за Синя зона на бившите кметове, включително и на себе си

Служители от „Паркинги и гаражи“ сложиха вчера  скоба на джипа на Румен Томов, паркиран в „синя зона” на ул. „Митрополит Борис“, непосредствено до пешеходната пътека към стълбите, по които се слиза до сградите на театъра и общината. Проверка на патрулиращите от общинската фирма показала, че Томов е пропуснал да плати левче на час за автомобила си с рег. № Е 6363 ВМ и предната лява гума бе „обзаведена” с жълтото наказателно съоръжение, а на стъклото до шофьорското място бе сложена лепенка, уведомяваща водача на МПС-то, че дължи 10 лв.

Не е ясно обаче защо Р. Томов не е сложил на таблото на джипа си специалния пропуск за паркиране в „синя зона“ на Благоевград, който му осигурява безплатно паркиране пожизнено. Това стана с негова заповед от 4 февруари 2021 г., издадена на основание чл. 44 от ЗМСМА. Според текста на заповедта „в знак на благодарност за съществен принос в развитието и обновяването на общината да бъдат издадени пропуски за безплатно преференциално паркиране в обхвата на „синя зона” на гр. Благоевград на всички кметове на община Благоевград за минал и настоящ мандат в качеството им на публични личности. Пропуските да бъдат безсрочни и издадени по утвърдения образец – за преференциално паркиране в „синя зона“.

За отговорник по изпълнение на заповедта е назначен заместник-кметът по сигурността Любен Милев.

Пиарът на общината Злата Ризова вчера потвърди, че е изпратила 5 такива пропуска на Захари Донев, Лазар Причкапов, Костадин Паскалев, Атанас Камбитов и Елиана Масева. 6-ият е за Румен Томов, но на въпроса защо той не го ползва, заяви, че не му се занимава, затова извикал служителите на „Паркинги и гаражи” и чинно си платил глобата.

в.Струма

Коментари към новината

Още новини от Общество